Korpási és Lám is győzhet, Lőrincz Tamás nem indul a Magyar Nagydíjon
2018-06-20

A kötöttfogású válogatott keret tagjai Tatán készülnek, és egyenesen onnan utaznak majd Győrbe. Sike András szövetségi kapitány elmondta, hogy a Magyar Nagydíj egyben válogató is, tekintettel a rohamosan közeledő budapesti világbajnokságra. Súlycsoportonként három ember is indulhat, így több olyan versenyző is lehetőséget kap a kapitánytól, akik felnőtt nemzetközi versenyen jószerivel még nem vettek részt.

  • Ilyen például az 55 kilósok súlycsoportja, ahol az érdi Kovács Bence, továbbá Török Tamás is bizonyíthatja rátermettségét – fejtegette Sike András. – 67 kilóban viszont az a helyzet, három rutinos birkózó képviseli a színeinket. Krasznai Máté, Kozák István és Losonczi Ottó, aki nemrég ezüstérmet szerzett az U23-as Európa-bajnokságon Isztambulban.

A 72 kilósok között akár két dobogós helyezést is el tud képzelni a kapitány, hiszen a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint és Fritsch Róbert is itt indul. A 77 kilósok között viszont valószínűleg nem lesz ott Lőrincz Tamás:

  • Vállsérüléssel kínlódik. Itt Tatán, a nemzetközi táborban a múlt héten szedte össze a sérülést, amely zavarja a lenti munkában. Amennyiben tényleg nem áll szőnyegre, akkor Lévai Zoltán helyettesíti, egyébként ő sokáig sérült volt, az idén ez lehet az első versenye. 

Az Európa-bajnokságot Bácsi Péter kihagyta, Győrött ott lesz a csapatban?

  • Igen, a 82 kilósok között láthatjuk őt. Erősek leszünk 87 kilóban, ahol láthatjuk majd Lőrincz Viktort, Szilvássy Eriket, két tapasztalt versenyzőt, és mellettük jön az ifi világ- és Európa-bajnokunk, Szőke Alex is. Alex első nemzetközi versenyére készül a felnőtt mezőnyben. Erős trió vesz részt a Magyar Nagydíjon a 97 kilósok között, hiszen a világbajnok, Eb-érmes Kiss Balázs, továbbá még két öreg róka, Németh Iván és Varga Ádám lesz ott a mezőnyben. Nehézsúlyban nem meglepetés, hogy Lám Bálint és Ligeti Dániel a két emberünk, az U23-as Eb-érmes Almási Feri bokaműtét miatt nem áll rajthoz. 

Jó lesz majd versenyhelyzetben látni itthon a válogatott kerettagokat, afféle válogatóversenynek is tekinthetjük az idei Magyar Nagydíjat. Mint Sike András elmondta, ha Korpási Bálint jól szerepel Győrött, kiemelt lehet a világbajnokságon. Kiss Balázsnak, Lám Bálintnak van még esélye ugyanerre. Figyeljünk Győrre…