„Love is in the air” – Bácsi Péter kicsit érzelmi alapon
2017-12-24

  • Ha ez a sláger csendül fel – mint most -, akkor Bácsi Péter mire gondol?

Kis nevetés után válaszolt csak Peti:

  • Na hát, egy ilyen zavarba hozó kérdéstől tartottam... próbálok ellazulni, a párommal jöttem ide.

Ugorjunk egy nagyot, beszéljünk a folytatásról, ami már a birkózásról szól. Hogyan tovább 2018-ban?

  • Voltak apróbb sérüléseim, apróbb nyűgjeim, ezeket rendbe teszem, és már el is kezdtem a felkészülést a jövő évre. Alapozó időszakot élünk, folyamatos edzések vannak, változik a versenyrendszer, ehhez kell alkalmazkodni, a súlycsoportok is változnak, át kell beszéljük, hogyan történjenek a dolgok. Sok-sok tapasztalat birtokában vágok neki a következő évnek, és annyiban változott a helyzet, hogy például tíz évvel ezelőtt azt csináltam, amit az edzők mondtak nekem, most már konzultálunk, az edzők adnak a szavamra, tehát közös elhatározás szerint dolgozunk. Elég rutinos vagyok, tehát pontosan tudom, hogy mi az, amit ebben az életkorban nem kell feltétlen erőltetni az edzéseken. Egyszerűen érzem, hogy bizonyos dolgokat már nem tudok kiheverni, a regenerálódás több időt vesz igénybe, persze nincsen gond, csak  mindezeket figyelembe kell venni.

A mindennapi családi élet megszervezése mennyi erőt, időt vesz el tőled?

  • Talán ez a legnehezebb része az egésznek. Természetesen én is szeretnék minél többet velük lenni. Nagyon fontos a birkózás, de most már nem lehet a család elé helyezni, feladja a leckét a szervezés, de megoldom.

Ha azt mondom: 2018?

  • Akkor én nem mondok semmit, illetve azt, hogy évről-évre tervezek, pontosabban inkább napról-napra, ha a felkészülésről van szó. Nagyon oda kell figyelnem  minden mozzanatra. Nyilvánvalóan a fő cél a budapesti világbajnokságon való részvétel, de előbb még azt is be kell bizonyítanom, hogy a súlycsoportomban én vagyok a legjobb, és egyáltalán kerüljek be a válogatott csapatba. Őszintén szólva az a legnagyobb motiváció, hogy Budapesten lesz a világbajnokág. Én korábban a hazai rendezésű nagy versenyekről lemaradtam, 2005-ben még nem voltam kellően érett, a 2013-as világbajnokságon sérülés miatt nem tudtam szőnyegre lépni, nagyon szeretném, ha a jövő évi vébé beleférne a pályafutásomba.

Bácsi Péter az új súlycsoportjában, a 82 kilogrammosok között rugaszkodik neki a 2018-as esztendőnek. Ha többet is meg akar tudni, mit mondott még Peti, kérem keresse fel a mediaklikk.hu/kossuth internetes oldalt, és ott a Sportvilág december 20-adiki, 19.07-kor kezdődött kiadásában teljes egészében meghallgatható az interjú.