Lőrincz Viktor – a kontinensbajnok éve
2017-12-21

Lőrincz Viktor az újvidéki Európa-bajnokságon felállt a dobogó legmagasabb fokára, és egész esztendőben jól szerepelt, igaz, aztán a világbajnokságon nem jött ki neki a lépés.

  • Nagyon nehéz év volt a 2017-es – mondta kis sóhajjal a 85 kilós kötöttfogású sztár. – Került a serpenyő mindkét oldalára valami, de összességében mégis pozitív esztendőt zártam, hiszen megnyertem az Európa-bajnokságot, ami eddig még soha nem sikerült.

A vébé azt hiszem, nagy szívfájdalmad.

  • Igen, mert az idén minden versenyemet megnyertem a világbajnokság kivételével. Tényleg nagy szívfájdalmam ez, elvégre világranglista-vezetőként érkeztem oda, de az az igazság, hogy egy hónappal korábban a Pytlasinski-emlékversenyen voltam csúcsformában, olimpiai érmeseken tudtam átgázolni, sőt a döntőben az olimpiai bajnokot is meg tudtam verni. Mire odaértem a vébére, fejben kicsit elfáradtam. Erre jövőre nagyon kell ügyelnünk, hogy a csúcsforma majd októberre jöjjön ki a budapesti világbajnokságon, és nyilván kell a jó forma az Európa-bajnokságra is jó, ahová címvédőként megyek.

Lehet-e egy évben két nagy versenyre egyforma mentális állapotban felkészülni?

  • Nekem eddig még nem sikerült. Mindent alárendelek a budapesti vébének. Legutóbb 2013-ban Budapesten bronzérmes voltam, de azóta rengeteg tapasztalatot szereztem, és úgy érzem, hogy a bronzérmen túl tudnék lépni.

Mi a helyzet a jövő évi fogadalmakkal?

  • Nem nagyon szoktam fogadalmakat tenni, a nagy cél azért a 2020-as tokiói olimpiai részvétel, szeretnék ott szőnyegre állni, és megszerezni az érmet, ami Rióban elmaradt, de addig is jól kell szerepelnem a közbülső állomásokon. 

Kiegyeznél 2018-ban egy világbajnoki bronzéremmel?

  • Hát, ezt nem írom alá. Többet szeretnék!

A Lőrincz Viktorral és a minisorozat többi szereplőjével készült beszélgetések bővebb változatát meghallgathatják a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában. A Lőrincz Viktor interjút a december 18-i 19.05-ös adásnál lehet fellelni a mediaklikk.hu/kossuth honlapon.