Rekord létszámú diák és utánpótlás leány csapatbajnokság
2017-12-03

Kora estig húzódó csatákat hozott az eddigi legnépesebb diák és utánpótlás leány csapatbajnokság. Az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok két szőnyegén 17 diák és 15 utánpótlás együttes küzdött az érmekért.

A résztvevő csapatok a legtöbb esetben négyes csoportokra lettek osztva a sorsolásnál, majd körmérkőzésekkel döntötték el a csoportok helyezettjeit. A folytatásban a csoport elsők az I-IV, a csoport másodikak pedig az V-VIII. helyért újabb körmérkőzéseket vívtak.

A végelszámolásnál a diák korcsoportban az elmúlt év ezüstérmese, a Kőbánya Sport Club ezúttal megállíthatatlan volt, aranyérmet szereztek lányaik. Az utánpótlás korúaknál a szabadfogású fiú bajnoki címet követően újabb aranyérmet ünnepelhetett a Csepeli BC, miután kis csapatuk összetartóan küzdött az egész nap folyamán. Ennek eredményeképpen mindenkit maguk mögé utasítottak Esztergomban. Érdekesség, hogy a szigetvári Dél-Zselic SE csapata volt az egyetlen olyan szakosztály, amely mindkét csapatbajnokságban dobogóra állhatott.


Diák leány csapatbajnokság (17 csapat)
Bajnokcsapat: Kőbánya SC (Edzők: Bóna Dániel, Bóna Csaba. Versenyzők: Egri Lara, Kabelács Andrea, Forgó Vanda, Borsos Viktória, Takács Alexandra, Popelka Lili.)
2. Dél-Zselic SE
3. Kiskunfélegyházi BSE
4. Kerámia SE Tófej
5. Kaposvári SI
6. Esztergomi BSE
7. Abonyi BC
8. Dorogi NC
A további helyezetteket ITT lehet megtekinteni!


Utánpótlás leány csapatbajnokság (15 csapat)
Bajnokcsapat: Csepeli BC (Edző: Ritter Diletta. Versenyzők: Szenttamási Róza, Vizi Flóra, Nagy Nikolett, Kádár Emese, Nagy Alexa.)
2. Dél-Zselic SE
3. Esztergomi BSE
4. Kecskeméti TE
5. Dunaferr SE
6. ESMTK
7. Sárospataki RDE
8. Dorogi NC
A további helyezetteket ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Szántóné Csánó Zsófia (elnök), Bárdosi Sándor, Szarka Imre, Makula Tamás, Berde László, Kajtán Olivér (versenyiroda), Tollár Dániel (versenyiroda).