Megállapodást kötött a szövetség a japánokkal
2017-11-14

A 2020-as tokiói olimpia kapcsán ez a több mint háromszáz ezres település lett a birkózás és a cselgáncs amolyan patrónusa. Ennek keretében most a japán fél meghívására magyar küldöttség utazott el a Távol-Keletre, amelynek tagja Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Farkas Tibor főtitkár, Gulyás István, a szabadfogású és női válogatott szövetségi kapitánya, valamint két versenyző, Galambos Ramóna és Gulyás Zsombor.

A tárgyalások után a maebashi városházán Jamamoto Riju polgármester és Bacsa Péter együttműködési megállapodást írt alá, amely szerint 2020-ig a magyar birkózók a város és Gunma tartomány sportlétesítményeit használhatják edzőtáborozás és közös felkészülés céljára. Először augusztusban 18-20 fős kadet és junior csapat táborozhat három hétig a tartományi magaslati táborban és a városi létesítményekben. A további tervek szerint a felnőtt válogatott is ott lesz a 2018-as budapesti vb előtt a nagojai központi edzőtáborban. Az együttműködés egészen a 2020-as olimpiáig szól, a táborozások költségeit az ötkarikás szervezőbizottság és Maebasi városa állja.

A birkózás a második magyar sportág, amely megállapodást kötött a japánokkal, az atléták a múlt héten írtak alá hasonló szerződést Tocsigi tartománnyal.