Cikk keresés:    

Szülői nyílt napot tartott a KIMBA

2020. 11. 10., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: FL, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Remekül sikerült a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) szombaton rendezett szülői nyílt nap, amelyen bemutatkoztak a nevelőműhely partneriskolái is.

Minden várakozást felülmúló érdeklődés mellett, háromszáz résztvevővel zajlott szombaton, a KIMBA-ban rendezett szülői nyílt nap – ez természetesen a világszínvonalú feltételek mellett a nemrégiben véget ért országos toborzókörút sikerességét is alátámasztja. A koronavírus elleni védekezési protokollt tökéletesen betartva folyt végig a délelőtt 10.30 órakor kezdődő program.

Az eseményen megjelent az akadémia alapítója, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Németh Szilárd is.

  • „A teltházas Papp László Sportarénát 2018-ban, budapesti birkózó-világbajnokságon látva már tudtuk, hogy belevágunk az akadémiai projektbe. Meggyőződtünk, igény van arra, hogy a magyar birkózás a lehető legmagasabb szintre emelkedjen. Ez ma, a szülői nyílt napon ismét bebizonyosodott, hatalmas érdeklődéssel találtuk szemben magunkat. Jó úton járunk, sok családnak segíthetünk abban, hogy számos gyerekből sikeres sportoló, egyben kiváló ember váljon” – fogalmazott Németh Szilárd a kozmaakademia.hu-nak.

Már az érkezéskor elégedett tekintetekkel találkozhatott a szakmai stáb – a szülők és a gyerekek láthatóan megcsodálták a sportkomplexumot, ám a nyílt nap nem csak erről szólt…

Az akadémia mellett bemutatkoztak azok az iskolák is, amelyek szeptembertől hasonlóan fontos szerepet töltenek be a sportolók mindennapjaiban, mint a KIMBA.

  • „A kiváló birkózók mellett értelmesen gondolkodó embereket is szeretnénk nevelni. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok ne csak a szőnyegen, az életben is helytálljanak. A jelenlevők átfogó képet kaphattak azoknak az intézményeknek a rendszeréről, amelyek ebben nagy segítségünkre lesznek” – mondta beszédében a szakmai felelős, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter.

Délután fél egytől három csoportra osztották a megjelenteket: amíg az egyik csapat ebédelt, addig a másik felmérhette a létesítményt, a harmadik pedig az iskoláktól érdeklődhetett – a csoportok fél óránként váltották egymást. Ezután Bacsa Ferenc tehetségkiválasztásért felelős szakmai tanácsadó bemutatóedzést tartott a gyerekeknek.

A legtöbb szülő nem titkolta, szakmailag és a körülményeket tekintve egyaránt hihetetlen lehetőséget kínál a KIMBA. Láthatóan örülnek annak, hogy gyermekeiket biztos, profi kezekbe adhatják.