Cikk keresés:    

Szilvássy Erik 2-0-ra verte Szőke Alexet a válogatón

2020. 02. 26., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Martin Gábor, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Két mérkőzésig tartott a kötöttfogású 97 kilogrammosok válogatója a budapesti Körcsarnokban, miután Szilvássy Erik az első és a második összecsapáson is jobbnak bizonyult Szőke Alexnél.

Mint ismeretes, március 19-től Magyarországon rendezik meg a 2020. évi tokiói olimpia európai kvalifikációs versenyét, melynek a BOK-csarnok ad majd otthont.

A magyar válogatott mindhárom szakágban igyekszik a legjobb csapattal rajthoz állni, ezért a kötöttfogású 97 kilogrammosok között válogató versenyt írt ki a Magyar Birkózó Szövetség.

Az eredetileg hármas válogatóból végül kettes lett, hiszen a világbajnok, többszörös világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Kiss Balázs műtött válla még nem áll készen a küzdelemre, így a BVSC-Zugló klasszisa visszalépett a válogatótól.

A címeres mez tehát az Európa-bajnoki bronzérmes, U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erik, valamint a junior Európa-bajnok, kadet világ- és Európa-bajnok Szőke Alex között dőlt el.

A két győztes mérkőzésig tartó válogató első felvonásán Szilvássy Erik remek válldobásával lepte meg rögtön a mérkőzés elején Szőkét, majd továbbra is uralta a mérkőzést, ennek eredményeképpen sikerült egy passzívitást kiharcolnia, végül 3-0-ra győzött.

A második felvonásban is volt akció, Szilvássy ismét lenti helyzetből próbálkozhatott és kétszer is megpörgette az ESMTK fiatalját, míg Szőke nem tudott akciót végre hajtani sem állásból, sem lentről, így 5-1-es Szilvássy győzelemmel zárult a mérkőzés és ezzel a válogató is.

Ezzel tehát teljes a kötöttfogású csapat, a 97 kilogrammosok között Szilvássy Erik képviseli hazánk színeit a budapesti Európai Olimpiai Kvalifikációs versenyen.

Az első mérkőzést ITT lehet megtekinteni!

A második mérkőzést ITT lehet megtekinteni!