Cikk keresés:    

Lőrincz Tamás a legjobb háromban az Év sportolója-választáson!

2021. 12. 28., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) az 1958-as kezdetek óta immár 64. alkalommal választja meg az Év sportolóját, sportolóit, 2021 legjobbjainak kilétére a január hatodikai gálán derül fény a Nemzeti Színházban. Az MSÚSZ elnöksége a különböző kategóriákban tízes listákat állított fel, ezekre szavazhatott a tagság december 28-ig. A birkózók közül az idén olimpiai és Európa-bajnok Lőrincz Tamás, valamint öccse, az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor a férfiak, a felnőtt válogatott trénere, Sike András pedig az edzők között volt ott a top10-ben. Közülük a választás lezárását követő bejelentés szerint Lőrincz Tamás jutott a legjobb három közé tokiói győztes klasszistársai, az úszó Milák Kristóf és a kardvívó Szilágyi Áron társaságában.

  • „Örömünkben ott ugráltunk a tévé előtt a családdal, amikor kiderült, hogy dobogós leszek. Ez eddig egyszer fordult elő velem, tizenöt éve, 2006-ban, amikor Eb-t nyertem. Világbajnokként 2019-ben nem sikerült a három közé kerülni, most igen, nagyon boldog vagyok” – mondta érdeklődésünkre a BHSE olimpiai, vb- és négyszeres Eb-aranyérmes legendája.

Az Év sportolója-választás történetében eddig hétszer diadalmaskodott birkózó, 1958-ban és 1962-ben Polyák Imre, 1961-ben Gurics György, 1967-ben Kozma István, 1971-ben Hegedüs Csaba, 1984-ben Gáspár Tamás, 2004-ben pedig Majoros István.

Lőrincz Tamáson kívül még sportágunkat képviseli majd a Nemzeti Színházban Zsivnovszky Péter is, aki bekerült a díjátadásban segédkező 11 ifjú sportoló közé. A Sziget SC 16 éves tehetsége a közelmúltban nyirokrákon esett át, s gyógyulása után novemberben megnyerte hatodik országos bajnoki címét.

Az idén százéves Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) stratégiai partnere az Év sportolója-gálának, logójával megjelenik a szponzorfalon, hirdetésével a kiadványokban, díjátadót delegál, kisfilmben propagálja alapításának jubileumi évét, 2021-et, valamint a 2022-es budapesti Európa-bajnokságot. Ennek fényében különösen örömteli, hogy a díjazottak között is lesz képviselője sportágunknak Lőrincz Tamás személyében.