Cikk keresés:    

Ligeti Dániel ezüstérmes Varsóban

2020. 11. 05., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Haladás VSE szabadfogású birkózója egy-egy győztes és vesztes mérkőzés után állhatott fel a nehézsúlyú dobogó második fokára.

Ötnapos nemzetközi megmérettetéssel szakítja meg a koronavírus-járvány okozta versenymentes időszakot a Lengyel Birkózó Szövetség.

A hagyományos felnőtt viadalt, a női Poland Opent, valamint a szabadfogású Ziólkowski és kötöttfogású Pytlasinski-emlékversenyt ezúttal november elején rendezik meg Varsóban, melyen Magyarország női birkózásban és férfi szabadfogásban képviselteti magát.

Szerdán és csütörtökön tehát zömében a szabadfogású férfiak versenyeztek, köztük az Eb-ezüstérmes Ligeti Dániel is. A Haladás nehézsúlyú versenyzője két mérkőzést vívott a lengyel fővárosban, miután súlycsoportjában vele együtt három versenyzőt számláltak.

Dani kezdésként magabiztos birkózással 6-0-ra legyőzte a junior Eb-bronzérmes moldovai Jabrailovot, ám a második fordulóban szoros küzdelemben, de 3-2-re alul maradt az idei Eb-második lengyel Barannal szemben.

Eközben a klubköltségen versenyző junior vb-bronzérmes Mester Milán a 79 kilogrammosok között lett ötödik. Az erzsébeti birkózó a felnőtt Eb-bronzérmes, kadet Európa-bajnok török Demircint múlta felül 6-0-s pontozással az első fordulóban, majd 4-3-ra kikapott a lett Amirovstól, végül a bronzcsatában jött egy újabb török, a junior Eb-győztes Sari, aki 4-1-re bizonyult jobbnak nála.