Cikk keresés:    

Ligeti Dániel bokáját megműtötték

2020. 07. 18., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Szerdán műtötték a szabadfogású Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres bronzérmes kiválóságunkat, a 125 kilós Ligeti Dánielt. Vele és a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) orvosi bizottságának elnökével, Dr. Molnár Szabolccsal beszélgettünk a történtekről.

„Tavaly, az Extraliga döntőjében, teljesen ártalmatlan helyzetben, a meccs előtt, bemelegítés közben éreztem, hogy beállt a bokám. Megmasszíroztuk, ez segített, jobb lett, de csupán néhány hétig. Ezt követően vissza-visszatért a fájdalom, egyre erőteljesebben. Gyakorlatilag már a sima lábemelésnél, guggolásnál is előjött. Elkezdtünk foglalkozni vele decemberben: nagyon jó barátomnak, Dr. Molnár Szabolcsnak szóltam, és a vizsgálat után kiderült, hogy úgynevezett szabadtestek vannak a bokámban, és ezek akadályoznak a munkában. Az római Európa-bajnokság és az olimpiai kvalifikációs versenyek előtt dönteni kellett, megműtjük-e, végül abban maradtunk, Tokióig várunk. A koronavírus-járvány persze közbeszólt, ily módon most adódott a lehetőség a beavatkozásra. Jól vagyok, ha minden jól megy, hat hét múlva ismét a szőnyegen lehetek” – nyilatkozik a történtekről Ligeti Dániel.

„A sérülések egymásra rakódtak: több, kis szabadtest volt a területen, s egy nagyobb. A keletkezésük nem egyik percről a másikra történik, évek alatt alakulhattak ki. Ezekkel az a legnagyobb probléma, hogy beakadhatnak az ínszalagokba, zárat képezhetnek, szóval kellemetlenek. A varratszedés után már kondizhat, úszhat, kerékpározhat, négy-hat hét után pedig már birkózhat, legalábbis ezt tervezzük” – mondja Dani orvosa, az MBSZ orvosi bizottságának elnöke, Dr. Molnár Szabolcs.

„Ki szeretném emelni, egyben megköszönni Szabolcs munkáját és segítségét, nélküle hihetetlenül hosszú, macerás folyamat lett volna ezt végigcsinálni – vette át a szót Ligeti. – Neki hála úgy éreztem magam a Honvédkórházban, mint a kiskirály: folyamatosan jött, érdeklődött, egy pillanatra sem állt meg, nagy munkát tett bele. Remélem, hogy egyszer meghálálhatom neki azt, amit értem tett!” 

Ami pedig a szabadfogású Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres bronzérmes klasszisunk terveit illeti: úgy készül, megrendezik 2021-ben a tokiói olimpiát, amelyen úgy szeretne részt venni, hogy a márciusi, budapesti európai kvalifikációs versenyen a döntőbe jut.