Cikk keresés:    

Korpási, Lőrincz és Szilvássy is érmes Kubában

2020. 02. 17., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Három magyar érem is született Kuba fővárosában, Havannában, egy felnőtt kötöttfogású nemzetközi versenyen.

A római felnőtt Európa-bajnoksággal egyidőben rendezte meg hagyományos, Gramma y Cerro Pelado nemzetközi versenyét a kubai szövetség.

A karibi szigetország rangos megmérettetésén, valamint az azt megelőző több, mint egy hetes nemzetközi táborban magyar versenyzők is részt vettek. Takács Ferenc irányításával a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint, az olimpiai ezüstérmes, világ- és háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás és az Európa-bajnoki bronzérmes, U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erik is rajthoz állt.

Hármuk közül Korpási jutott a legtovább, négy mérkőzést is megnyerve érdemelte ki az első helyezettnek járó díjat a 72 kilogrammosok között, ezzel pályafutása második aranyérmét szerezte már a kubai versenyen.

Lőrincz Tamás is döntőt birkózhatott, két nyertes meccsel a háta mögött jutott el odáig, a fináléra azonban nem állt ki, mivel az előcsatározások során megsérült a keze, így jobbnak látta, hogy ha visszalép az aranyéremért folytatott küzdelemtől.

Szilvássy Erik is újfent éremmel térhetett haza Kubából, az immáron csepeli színeket képviselő utánpótlásbajnok ezúttal a 97 kilogrammos súlycsoportban próbálkozott, ahol körmérkőzések után egy-egy győztes és vesztes mérkőzéssel ezüstérmet szerzett.