Cikk keresés:    

Elhalasztják a budapesti európai olimpiai kvalifikációt

2020. 03. 11., írta: MBSZ, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A koronavírus-járvány kapcsán hazánkban felállított operatív törzs javaslatára Magyarország kormánya úgy döntött, hogy a rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet elrendelésének részeként hozott intézkedések értelmében betiltja a 100 főnél nagyobb, beltéri lebonyolítású rendezvényeket.

Ebbe a körbe tartozik a BOK-csarnokban március 19. és 22. közötti időpontra tervezett európai olimpiai kvalifikáció. A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) illetékesei, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, konzultáltak a nemzetközi szövetség (UWW) szerb elnökével, Nenad Laloviccsal, s végül közösen a halasztás mellett döntöttek.

Az MBSZ kifejezte szándékát a rangos viadal későbbi, április-májusi megrendezésre, természetesen a járványhelyzet aktuális ismeretében, s értesítette az érintett országok szövetségeit. A további hazai birkózóversenyek sorsáról rövidesen döntés születik.

Az idei kontinentális selejtezők közül az amerikai most kezdődik Ottawában, az európai előtt az ázsiait és az afrikai/óceániait már elhalasztották. Az április végi szófiai utolsó világselejtező a tervek szerint júniusra tolódna, hogy a földrészek előtte megrendezhessék a maguk kvalifikációját. A tavalyi nur-szultani világbajnokságról súlycsoportonként hat fő már kvótát szerzett a tokiói olimpiára.