Cikk keresés:    

Döntött az elnökség: közgyűlés szeptember negyedikén

2020. 07. 21., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnökségi ülést tartott, ami önmagában nem számít szenzációnak, hiszen az irányító testület rendszeres és folyamatos munkát végez. Ám a legutóbbi összejövetel a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) konferenciatermében zajlott, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag elkészült a létesítmény, az elnökségi tagok az ülés után körbe is néztek az impozáns épületben, sportágunk új otthonában.

A grémium napirend előtt köszöntötte a világ- és Európa-bajnok Gáspár Tamást, az MBSZ korábbi főtitkárát és igazgatóját hatvanadik születésnapján, valamint megemlékezett Tóth Bendegúzról, s áttekintette az orvosi bizottság jelentését a válogatott sportoló tragikus elhunytáról.

Napirendre kerültek a koronavírus-járvány okozta változások, ismertették a költségvetést és a megszorításokat, vázolták az aktuális nemzetközi helyzetet, valamint elfogadták a módosított őszi versenynaptárt.

A sportágat érintő, egyelőre nem jogerős eltiltást hozó doppingvétségek (erről a napokban várható hivatalos közlemény) is terítékre kerültek. Az elnökség mesteredzői címre terjesztette fel Komáromi Tibort és Tar Mihályt, illetve elfogadta a szövetség intézőbizottságában történt személyi változást (Märtz József helyett Péter László).

Ezenkívül a testület szeptember negyedikére összehívta az MBSZ évi rendes közgyűlését, amely már a KIMBA nagytermében zajlik majd, s ekkor történik meg az akadémia szakmai bemutatása is.