Cikk keresés:    

Barka ezüst-, Szél bronzérmes Varsóban

2020. 11. 06., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Ligeti Dániel után újabb két magyar versenyző állhatott dobogóra Lengyelországban, a három szakágat felvonultató nemzetközi versenyen.

A női küzdelmekkel folytatódott a nagyszabású varsói nemzetközi verseny, melynek pénteki versenynapján az Európa-bajnok Barka Emese, valamint a kétszeres kadet Eb-győztes Szél Anna képviselte hazánk színeit.

Barka igencsak jó délelőttöti programot zárt a lengyel fővárosban, hiszen mindhárom mérkőzését megnyerte az 57 kilogrammos súlycsoportban. Kezdésként a junior vb-harmadik kirgiz Anarkulovát múlta felül 7-1 arányban, majd szoros csatában legyőzte az idei Európa-bajnok moldovai Nichitát (8-8 lett a vége, négy pontos akció döntött Emese javára) és a junior Európa-bajnok lengyel Gilt (9-1) is a döntőbe vezető úton.

A remek menetelés után aztán jött a hidegzuhany, Emese sajnos a döntőben jócskán alul maradt az idei orosz bajnok Csumikovával szemben, 12-0 lett a vége az U23-as Eb-bronzérmes orosz javára. Magyarország első felnőtt női Európa-bajnoka tehát ezüstéremmel tért vissza a nemzetközi porondra.

Eközben a még mindig csak juniorkorú Szél Anna a 62 kilogrammosok között ölthette magára a címeres mezt. Az ifi olimpiai ezüstérmes orosházi versenyző az első fordulóban a tavalyi felnőtt világbajnokság török résztvevőjét, Aksoyt technikai tussal győzte le, majd ugyancsak technikai tussal kapott ki az U23-as Európa-bajnok orosz Fomenkótól.

A bronzcsatában aztán nagyot küzdött, de a hajrában 4-3-as vezetésnél sikerült kétvállra fektetnie a hazai pályán versenyző Wolczynskát, aki egyébként az idei lengyel bajnok, valamint junior vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes birkózó.