Cikk keresés:    

Barka arany-, Galambos bronzérmes Isztambulban

2020. 01. 10., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Két magyar női éremmel indult Isztambulban a 2020. évi Yasar Dogu felnőtt szabadfogású férfi és női nemzetközi emlékverseny. Barka Emese arany-, Galambos Ramóna pedig bronzérmet vehetett át az 57 kilogrammosok eredményhirdetése során.

Immáron 48. alkalommal rendezik meg Törökországban az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Yasar Dogu emlékére a felnőtt szabadfogású férfi és női nemzetközi versenyt, melyen ezúttal is képviseltette magát Magyarország.

Ritter Árpád irányításával a női versenyben érdekelt a magyar küldöttség és rögtön két éremmel gazdagodtak a mieink, hiszen Barka Emese és Galambos Ramóna is dobogóra állhatott a pénteki versenynapon.

Az 57 kilogrammos kategóriában az Eb-győztes Barka szenzációs formában birkózott, kezdésként tussal verte (8-0-s vezetésnél) a kétszeres Eb-bronzérmes, riói olimpikon török Günt, majd szintén kétvállal (7-0-s vezetésnél) múlta felül honfitársát, az U23-as Európa-bajnok Galambos Ramónát.

A fináléban a háromszoros Európa-bajnok, vb-ezüstérmes bolgár Dudovának sem kegyelmezett meg a csepeliek büszkesége, óriási csatában 7-6-ra győzött, így megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Eközben Ramóna is érmet vehetett át, Barka elleni veresége mellett legyőzte a junior Eb-ötödik török Öztürköt, majd a bronzcsatában ő is elbánt a szintén török Günnel.

A 2020. évi Yasar Dogu-emlékverseny szombati és vasárnapi versenynapján újabb magyar hölgyekért szoríthatunk.