Cikk keresés:    

Az amerikai birkózósztárról szóló film nyert

2022. 06. 14., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Katarban tartotta a kongresszusát a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS), s itt adták át a szervezet médiadíjait is. A sportfilmek között a Jordan Burroughs amerikai birkózósztárról szóló alkotás nyert.

Számos kategóriában írt ki pályázatot az AIPS a médiadíjakért, s a top 3-ba jutó sportfilmek között találhatunk magyar, illetve birkózóérdekeltséget is. Dobogóra került ugyanis az amerikai William Moss (My pursuit: Life, legacy & Jordan Burroughs, azaz Elfoglaltságom: Élet, örökség és Jordan Burroughs), valamint a kínai Niu Mengtung (Marbury: A Beijing boy, azaz Marbury: egy pekingi fiú) alkotása mellett Muhi András Pires a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áronról készített Egy mindenkiért című dokumentumfilmje.

Végül a magyar alkotás legjobb európaiként második lett, győzött az NBC televíziótársaság munkatársa, William Moss munkája az olimpiai és négyszeres világbajnok amerikai birkózósztár, Jordan Burroughs pályafutásáról. „Akinek főképpen köszönöm a díjat, maga Jordan Burroughs, a leghihetetlenebb és leginspirálóbb ember, akivel valaha találkoztam” – mondta a dohai díjátadón Moss.