Cikk keresés:    

A Lőrincz-testvérek a világ élén! – Friss világranglista az UWW-től

2020. 04. 03., írta: Deák Horváth Péter, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Nyilvánosságra hozta a friss világranglistákat a nemzetközi szövetség. Kötöttfogásban három, szabadfogásban egy magyar került a legjobb négybe a pontszámok alapján.

Örvendetes, hogy kötöttfogásban két olimpiai súlycsoport első helyén is magyar klasszisokat találunk, Lőrincz Tamást és Lőrincz Viktort, míg Lévai Zoltán, valamint a szabadfogású Muszukajev Iszmail a negyedik helyen tanyázik. Fontosak ezek a helyezések, hiszen a 2021-es tokiói olimpián kedvező pozíciót jelentenek a kiemelés szempontjából.

A 77 kilósok között a világbajnoki címvédő Lőrincz Tamás a szezon elején már 20 pont előnnyel vezetett a vb-döntőbeli ellenfele, Kessidis előtt, de miközben Szöcsi gyakorlatilag kihagyta az idény további részét, a svéd nekiveselkedett, és majdnem elhalászta az első helyet. Csak majdnem, mert Tomi 2 pont előnyt azért megtartott a végére. Biztató, hogy ugyanebben a súlycsoportban Lőrincz leendő utódja, Lévai Zoltán „futott” be a negyedik helyre! Zoli megszerezte élete első világversenyes érmét: a második helyet harcolta ki a római Európa-bajnokságon februárban.

A 87 kilós Lőrincz Viktor két ezüstérmet is megcsillogtathatott az elmúlt időszakban, hiszen Nur-Szultánban, a világbajnokságon és Rómában, az Európa-bajnokságon is felállt a dobogóra! A ranglista vezetők között ő az egyetlen, aki nem lett világbajnok Kazahsztánban, de mégis véghez vitt egy fantasztikus bravúrt: veretlenül (23 meccs, 23 győzelem!) vitte végig a Ranking Series versenyeket, ami jó néhány pontot hozott a házhoz. Ezek után nem csoda, hogy 14 ponttal maga mögé utasította a világbajnok ukrán Zsan Belenyukot is.

Szabadfogásban immár komolyan kell számolni Muszukajev Iszmaillal, és a tavaly megszerzett világbajnoki bronzérem már jelezte, hogy a 65 kilós klasszis magasra tör. Lőrinczékhez hasonlóan ő is megszerezte az olimpiai részvételi jogot. A vb-elődöntőben fogcsikorgató csatában kapott ki 3-2-re a későbbi győztes (és ranglista-vezető) Gadzsimurad Rasidovtól, aztán a bronzmeccsen megverte az előző világbajnokot, a japán Otoguro Takutót.